Handige tips tegen puistjes

Heb jij last van jeugdpuistjes? of acne? Dan heb ik een paar handige tips op een rij gezet voor je.
Veel dingen helpen niet tegen puistjes, dit zijn vooral tips om het te verminderen.

 

Droog je huid niet uit: Vaak word gedacht dat je puistjes verwijderd door je huid te laten uitdrogen, dit is niet zo. Er is alleen maar meer kans op puistjes omdat hierdoor je talgklieren zich ophopen. En dit veroorzaakt puistjes. Je huid reinigen is natuurlijk wel belangrijk. Zorg dat je huid niet te droog is. Voorkom dit ook een verzorgende crème op te smeren na je huid te wassen.

Blijf van je gezicht af!: Door bacteriën op je huid kunnen puistjes ontstaan, dus blijf alsjeblieft van je puistjes af. En knijp ze alsjeblieft niet uit. Ik snap het wel want wie wil nou met witte koppen rondlopen? niemand natuurlijk. Maar door het uitknijpen kunnen er weer bacteriën in je huid terecht komen.

Drink water: Ja daar hebben we hem weer, water! Te weinig water is de boosdoener veel water zorgt voor minder talg en minder talg is minder puistjes. Easy!

Eet gezond: Deze is wel duidelijk, dus je moet er echt aan geloven lekker gezond eten.

Minder make-up gebruiken: Probeer zo min mogelijk puistjes te camoufleren. Puistjes ontstaan door verstopte poriën en make-up verstopt de poriën.

2x per week goed reinigen: Probeer 2x per week je gezicht grondig te reinigen. Doe dit met een scrub. Maar doe dit dus niet te vaak want anders droog je je gezicht alsnog uit.

Direct wassen na het sporten: Na het sporten zou ik direct je hele lichaam wassen. Als je het zweet laat ‘intrekken’ ontstaan er puistjes.

Kussen sloop: Als je minder puistjes wil moet je 2x per week of vaker je kussensloop verwisselen. Als je telkens weer met puistjes op je kussen gaat liggen komen er alleen maar meer puistjes.

 

Succes met deze tips X

 

2 thoughts on “Handige tips tegen puistjes

  1. Ik vind het een heel leuk artikel en je andere artikels waarin je tips geeft aan anderen! :) Al denk ik dat de beste tip is als je echt een hele onzuivere huid hebt om eens bij een dermatoloog te gaan. Ik had heel erg last van acne en puistjes, je bent er beter te vroeg bij bij een gespecialiseerde dokter dan te laat. Je kan achteraf er best wel wat littekens aan overhouden. Ook kan een dermatoloog je echt goede tips geven wat je kan doen, want iedere huid is natuurlijk anders. Ik mag bv niet zomaar een hydraterende creme smeren omdat het te vettig is voor mn huid. Een dermatoloog zal je alle producten voorschrijven uit de apotheek die goed voor je zijn! :)
    Wat je zegt over make-up is ook juist, maar voor degenen die echt er zich onzeker over voelen bestaat ook een oplossing! Mijn dermatoloog schreef me een compact poeder voor die heel erg dekkend is voor op je huid waarmee je ze toch kan bedekken, kan je voor €20 euro halen in er apotheek en in NL waarschijnlijk vrij verkrijgbaar in drogisterijen Het is op basis van mineralen. Kan voor velen een goede oplossing zijn om zich toch zekerder te voelen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *