Tips om statisch haar tegen te gaan

Vaak in de winter hebben meiden meer last van statisch haar, omdat de lucht dan droger is en je haar niet genoeg vocht krijgt. Dit is vooral als we een muts afdoen, Trui uitdoen of een sjaal afdoen. Gelukkig zijn er tips hoe je statisch haar tegen kan gaan. Ik heb een paar tips op een rijtje gezet voor jou.

 

Wax: Door het gebruiken van wax hou je de ‘losse’ haartjes in bedwang. En dit helpt ook tegen statisch haar.

Muts: Zoals we net al zeiden is het af doen van een muts een oorzaak van statisch haar, dit kun je voorkomen door eerst wat haarlak in je muts te spuiten.

Föhnen of stylen: Door föhnen of stylen word je haar nog droger waardoor het dus nog statischer wordt. Vermijdt ook andere apparaten waar je haar veel warmer van word.

Kammen: Zorg dat je een goeie borstel hebt, en wat bedoel ik met een goeie borstel? Dit is een borstel die niet bestaat uit plastic of metaal, maar bijvoorbeeld uit nylon en varkenshaar. Ook hier geld weer je kunt het effect verkleinen door haarlak op je borstel te spuiten voordat je gaat borstelen.

Handcrème of water: Als je ergens last hebt van statisch haar en je hebt niks bij de hand of je hebt te weinig opties. Probeer dan met handcrème of water het probleem op te lossen. Doe wat handcrème of water op je handen, wacht totdat het bijna is ingetrokken en ga dan met je handen door je haar heen. Hierdoor word je haar weer wat minder droog, dus minder statisch.

Shampoo of conditioner: Gebruik geen shampoo waardoor je haar teveel uitdroogt maar kies voor een vocht inbrengende shampoo. Ook olijfolie of zonnebloem olie door je shampoo heen mengen is een goed idee. Maar doe er niet teveel in want door olie word je haar vettig. Gebruik ook vaker een haarmasker die je haar goed hydrateerd. Maar was je haar niet te vaak hier word het ook droger van.

Kleding: Verwijd wollen of synthetische kleding hier word je haar ontzettend statisch van. Ondanks de koude dagen laat het in de kast liggen en kies voor iets anders.

Gebreide trui

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *