vaseline lippen spul

Tips tegen droge lippen

Tips tegen droge lippen

De oorzaak van droge lippen

Als de lucht droog wordt heb je meer kans op droge lippen. Ze krijgen dan niet voldoende vocht binnen en daardoor ontstaan die scheurtjes in je lippen ( Super irritant ) Je lippen balsem vliegt erdoor heen, en je blijft je lippen maar nat maken. Maar helpt dit allemaal wel?

Hier heb ik een paar tips tegen droge lippen.

  1. Smeer voor het slapen gaan je lippen in met een dik laagje lippen balsem. Je lippen hebben de hele nacht de kans om te herstellen. Sochtens weer een nieuw laagje erop en je kan er weer tegen aan.
  2. Water water water, Drink voldoende water om geen droge lippen te krijgen bij mij helpt het altijd wel als ik droge lippen heb drink ik net even wat meer water en jahoor, Minder droge lippen. Easy.
  3. Als je velletjes op je lippen hebt, trek ze er dan niet af. Dit beschadigd je lippen en is dus super slecht voor je. Meestal pak ik een tandenborstel en borstel ik er zachtjes over heen. Je kunt dit ook met een handdoek doen. Laagje lippen balsem erover heen en je kunt er weer tegen aan.
  4. Heb je geen lippen balsem bij je?  Pak dan een beetje boter of olijfolie en doe dit op je lippen. Als het maar vettig is.
  5. In de winter heb je sneller last van droge lippen. Dit komt omdat in de winter de luchtvochtigheid minder is dan in de zomer want je hebt de kachel aanstaan.

 

Wat moet je echt NIET doen 

Je moet echt niet aan je lippen gaan likken, Dit droogt je lippen alleen maar meer uit. Aan het begin voelt het beter aan. Maar dat is juist niet zo.

Gebruik geen lipstick. Dit droogt je lippen alleen maar sneller uit. Als je droge lippen hebt kun je dus het best veel water drinken en lekker wat lippen spul erdoor heen slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *