Wat gebeurd er als je met make-up opslaapt?

We kennen het allemaal, na een leuk avondje stappen geen zin meer om je make-up af te halen. Maar kan dit veel kwaad? Ja.

‘ Als je je make-up niet afhaalt voor het slapen gaan verouderd je huid maar liefst 7 dagen’

Acné en huid irritatie: Als je je make-up op je huid laat zitten voor het slapen gaan, kunnen je poriën verstoppen. Dat betekend dat er extra veel talg word aangemaakt en door die talg ontstaan er puistjes. Dit kan de begin fase zijn van acné en dat willen we natuurlijk allemaal niet. Reinigen is de eerste en de belangrijkste stap om dit te voorkomen.

Oogmake-up: Het lijkt minder erg, en je kunt er geen acné of andere huid problemen van krijgen. Maar het is echt even slecht. Als je met mascara of eyeliner op slaapt wrijf je snachts ongemerkt door je ogen heen en komt het dus in je oog. Je knippert minder vaak met je ogen waardoor het langer in je ogen blijft zitten en je wimpers vinden het al helemaal geen pretje. Slaap je vaak met mascara of eyeliner op? Stop hier dan mee, je kunt hier flinke ontstekingen aan overhouden.

Slapen met lipstick op: Is dit heel erg? Nee maar het veroorzaakt wel hele droge lippen dus reinig deze ook en doe er lekker wat lippen spul op voor het slapen gaan.

Mac lipstickvaseline lippen spul

Reinigen kan ook snel en makkelijk: De smoes ik heb geen tijd of ben te moe om mijn make-up eraf te halen hebben we allemaal al wel eens gebruikt. Er zijn simpele make-up doekjes die makkelijk en snel veel make-up van je gezicht af haalt. Als je heeel lui ben dan heb ik 1 tip: leg een pak reinigingsdoekjes op je nachtkastje dan kun je in je bed je make-up afhalen. Maar je poetst ook je tanden savonds voor het slapen gaan dus kun je ook makkelijk je make-up afhalen.

 

Tips van mij:
Op een schone huid werken dagcreme’s serums veel beter. Dus nog een tip voor een stralende huid. http://www.kirstensbeauty.nl/tips-voor-een-mooie-huid/

Soms gebruik ik onder de douch Purity made simple en dan douch en was ik mijn gezicht al heerlijk ermee.

purity one step

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *